Ardennen hardloop trainingsweekend

Ik ben nog altijd aan het bijkomen van het afgelopen weekend, maar het is de vermoeidheid meer dan waard geweest. Vier afwisselende en pittige trainingen van Jo Schoonbroodt en een gezellig samen zijn met een leuke groep van 32 mensen, wat wil je nog meer.

Het weekend begon op vrijdagmiddag met een rustige trailloop, met een soms erg uitdagend parcours. Aangezien ik liever op een pad/weg loop was het rennen niet altijd even genieten, maar als je dan om je heen kijkt en je ziet het uitzicht en al die genietende mensen…
Het enthousiasme en de gezelligheid onderling maakt dat voor mij niet altijd even prettige parcours ruimschoots goed. Daarnaast is het heerlijk om de benen uit te dagen met een paar pittige klimmetjes. Het eerste loopje was een goed begin van het weekend.

img_7720

De groep lopers van de eerste training

Vermoeidheid maakt dat de coördinatie minder is. Dus nam ik, gezien de vermoeidheid van de laatste tijd, vrijdagavond het moeilijke, maar verstandige besluit om niet mee te gaan met de avondtrail. Met een aantal andere deelnemers bleef ik achter op de groepsaccommodatie Le Mont Saint Jacques.

De volgende dag begon voor mij na een slechte nacht al vroeg, maar dat mocht de pret niet drukken. Na het gezamenlijk ontbijt mochten de ren spullen weer aan, voor de volgende uitdaging. De ochtendtraining werd een rondje van (maximaal) 15 km, waarbij  330 hoogtemeters moesten worden overbrugd. Tot een stukje na de drinkpost bleef de groep bij elkaar en daarna kon een keuze worden gemaakt voor de lange of de korte versie. Ik koos voor de lange versie en deze training was een heerlijk begin van de dag.

img_7806

Groepsfoto genomen bij de drankpost

Na de lunch was het de vraag of de benen een running/bootcamp training een goed idee zouden vinden. Eigenlijk heb ik het ze niet gevraagd, maar besloot ik te gaan. Aan het einde van de middag was het antwoord: “ja”. Ze konden inderdaad nog wel een training aan. In deze training had minder hoogtemeters, maar wel ‘col de vuilak, verlengd’ met stijgingspercentages van boven de 20%. Een col die zonder pad dwars door het bos bedwongen moest worden. Deze training had niet voor niets bootcamp in de naam staan, onderweg werd er zo nu en dan een oefening gedaan. Planken, slalommen om bomen, opdrukken, het kwam allemaal voorbij deze middag.
Na een frisse douche was het dan echt tijd voor wat ontspanning. Gezellig in de zithoek, met een hapje en een drankje en veel deelnemers.

Op zondagochtend stond er nog één training op het programma en wat voor een!  Ruim 9 km met 300 hoogtemeters en niet zomaar hoogtemeters.Twee klimmen met hoge stijgingspercentages, één met >30% en één met ruim 20% stijging. Een pittig ochtendje en helaas al weer het laatste rondje van het weekend.

img_7878

De groep lopers van de laatste training

Na het douchen en het inpakken van de tassen werd er onder het genot van een drankje en een stuk vlaai nog even nagepraat. Rond het middaguur was de tijd aangebroken om afscheid van elkaar te nemen.
Het was een geslaagd weekend en zeker weer voor herhaling vatbaar.

 

 

 

Advertenties

3 thoughts on “Ardennen hardloop trainingsweekend

  1. Leuk verhaal Brenda.
    Hieruit valt op te maken dat ondanks dat het bospaden waren waarop gelopen werd je er volgende keer weer bij bent.
    Ik ook trouwens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s